13389345_10208645344626516_44281518_o

DOSTOJNA RAKIJA NA SVESRPSKOM SAMITU “EXPO 2016” U DIETIKONU

U Dietikonu, kraj Ciriha, proteklog vikenda je otvoren dvodnevni Svesrpski samit „Expo 2016“, sajam srpske privrede i kulturne baštine svesrpske poslovne i akademske dijaspore, otvorio ga je predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež. U Gradskoj dvorani, u organizaciji Udruženja srpskih privrednika Švajcarske uz podršku Privredne komore Srbije i Ministarstva spoljnih poslova Srbije, okupili su se predstavnici 70 firmi iz dijaspore i matice koji su imali svoje štandove. IIinicijativa za održavanje Samita potekla je od Udruženja srpskih privrednika iz Švajcarske, održavanje poslovnog samita dogovoreno na poslednjem sastanku Poslovnog saveta za dijasporu Privredne komore Srbije u decembru prošle godine.

U sklopu sajma je održan i biznis forumčija je tema bila ”umrežavanje srpske poslovne i akademske dijaspore – novi model saradnje sa dijasporom“ na kome Privredna komora Srbije radi sa nadležnim državnim institucijama, „ustanovljavanje Srpskog poslovnog samita dijaspore“ kao tradicionalnog – godišnjeg okupljanja u Cirihu, „Srpski brendovi – podrška promociji i distribuciji na inostranim tržištima“, „Provedi odmor u Srbiji – upoznaj svoju Maticu“, „Lobiranje za Srbiju u svetu“.

Između 70 izlagača, našla se i DOSTOJNA čuvarka tradicije pečenja srpske rakije iz centra Šumadije. Kao brend najbolje iz Šumadije, dostojna rakija je na završenom samitu pobrala velike simpatije svih posetioca. Kvalitet naših proizvoda, kao i sam dizajn je bio presudan da budemo jedan od najposećenijih štandova. Ono što nas posebno raduje, jeste da smo naš domaći proizvod prezentovali na najbolji mogući način potencijalnim distributerima za švajcarsko tržište. Kao  plod dobrog predstavljanja na samitu jesu započeti pregovi sa distributerima da se DOSTOJNA rakija u što skorije vreme nađe na tertoriji Švajcarske i bude lako dostupna za naše ljude koje žive u ovoj državi.

Još jednom koristim priliku da se u ime Destilerije Čolić  zahvalimo Udruženju srpskih privrednika Švajcarkse na čelu sa gospodinom Stojanom Stevano na odličnoj organizaciji i gostoprimstvu.

Share Button