Tradicija i strast

U svakoj kapi naše rakije


 

Destilerija Čolić nalazi se u selu Kutlovo na putu koji spaja Kragujevac i Gornji Milanovac.
Čolići su poreklom iz sela Vlakča, zaseoka Zmajevac i znak firme asocira na vezu sa prošlošću i očuvanje tradicije proizvodnje kvalitetne rakije. Ime rakija odslikava želju naslednika da istrajnim radom na postizanju i očuvanju kvaliteta budu DOSTOJNI naslednici i čuvari tradicije predaka.


eleonas-traditional-cuisine

PROIZVODNJA

Spojem tradicije i moderne tehnologije Destilerija Čolić nastoji da očuva i unapredi staru srpsku tradiciju proizvodnje kvalitetnih voćnih rakija. Locirana u reonu gde priroda voću daruje sve ono što je potrebno za tu proizvodnju, Destilerija Čolić primenom savremenih tehnoloških dosti gnuća ima za cilj da taj kvalitet iz voća sačuva i pretoči u svoje proizvode. Ovo svoje opredeljenje Destilerija Čolić pokazuje i ispunjavanjem standarda kvaliteta HCCP, čime su njeni proizvodi apsolutno bezbedni u pogledu zdravstvene ispravnosti za potrošače.


Kontrolisanjem procesa fermentacije iz voća dobijamo najbolje od onog što ono u sebi sadrži. Destilacijom na kazanima sa kolonom za destilaciju i deflegmatorom u mogućnosti smo da, odvajanjem frakcija, iz voća izvučemo ono najbolje a da sve štetne i po zdravlje opasne sastojke izbacimo iz gotovog proizvoda. Na ovaj način dobijeni destilati odlaze u podrum gde nakon višegodišnjeg odležavanja u kontrolisanim uslovima dobijaju prepoznatljiv kvalitet.
Odležavanje se vrši u hrastovim burićima koji destilatima predaju plemenitu aromu hrasta i taninskih materija što dovodi do zaokružene arome i ukusa u krajnjim proizvodima. Savremen dizajn i izgled ambalaže ima za cilj da uspostavi prvi kontakt sa ljubiteljima dobre kapljice, a njena prepoznatljivost da im pomogne da joj se ponovo vrate.

destilerija o nama 2