
Dostojne Rakije
Rakija od Šljive
Šljivovica je rakija dobijena destilacijom fermentisanih plodova šljive. U proizvodnji se koriste odabrani i ručno brani plodovi starih rakijskih sorti: požegača, crvena ranka, trnovača, kao i novih sorti Instituta za voćarstvo u Čačku, čačanska lepotica i čačanska rodna. Kupažom destilata starih autohtonih, i novih sorti šljive, kroz spoj vekovne tradicije porodice Čolić i moderne tehnologije dobijamo rakiju DOSTOJNU predaka, koja u sebi sadrži mirise padina Rudnika na kojima se šljiva oduvek gajila.
Šljivovica je rakija dobijena destilacijom fermentisanih plodova šljive. U proizvodnji se koriste odabrani i ručno brani plodovi starih rakijskih sorti: požegača, crvena ranka, trnovača, kao i novih sorti Instituta za voćarstvo u Čačku, čačanska lepotica i čačanska rodna. Kupažom destilata starih autohtonih, i novih sorti šljive, kroz spoj vekovne tradicije porodice Čolić i moderne tehnologije
dobijamo rakiju DOSTOJNU predaka, koja u sebi sadrži mirise padina Rudnika na kojima se šljiva oduvek gajila. Primenom savremenih tehnoloških postupaka dobija se rakija koja u sebi sadrži notu nostalgije za starim vremenima, a istovremeno zadovoljava sve standarde u pogledu zdravstvene ispravnosti i kvaliteta.
Služi se kao aperitiv ili dižestiv rashlađena na temperaturu od 12 do 20⁰C.

Dostojne Rakije
Voćna rakija od kruške
Viljamovka
Viljamovka je voćna rakija dobijena destilacijom prevrelih plodova stare engleske sorte kruške koja je još davne 1796 godine pronadjena u prirodi kao spontani sejanac. Ni preko dva veka kasnije radom selekcionara iz celog sveta nije dobijena ni jedna sorta koja bi po kvalitetu i aromi ploda mogla da joj konkuriše. Sve ono što joj je priroda podarila sačuvano je u našoj rakiji.
Viljamovka je voćna rakija dobijena destilacijom prevrelih plodova stare engleske sorte kruške koja je još davne 1796 godine pronadjena u prirodi kao spontani sejanac. Ni preko dva veka kasnije radom selekcionara iz celog sveta nije dobijena ni jedna sorta koja bi po kvalitetu i aromi ploda mogla da joj konkuriše. Sve ono što joj je priroda podarila sačuvano je u našoj rakiji. Pasiranjem ploda odvajaju se semenke i peteljke, a pažljivim vodjenjem procesa fermentacije i destilacije dobija se rakija DOSTOJNA imena najbolje kruške na svetu.
Pije se kao dižestiv rashladjena na temperaturu od 15⁰C.

Dostojne Rakije
Voćna rakija od dunje
Dunjevača je voćna rakija dobijena destilacijom prevrelih plodova dunje, stare autohtone sorte leskovačka. Kombinacijom tradicionalne srpske tehnologije i primenom savremenih tehnoloških postupaka u flašu je pretočena aroma DOSTOJNA sećanja na mirise detinjstva, iz soba naših baka, gde je „dunja na ormaru“ oduvek imala svoje mesto. Dunjevača je bezbojna i bistra, intenzivnog prefinjenog mirisa, punog i zaokruženog ukusa. Konzumira se rashlađena na temperaturu od 15⁰C.
Dunjevača je voćna rakija dobijena destilacijom prevrelih plodova dunje, stare autohtone sorte leskovačka. Kombinacijom tradicionalne srpske tehnologije i primenom savremenih tehnoloških postupaka u flašu je pretočena aroma DOSTOJNA sećanja na mirise detinjstva, iz soba naših baka, gde je „dunja na ormaru“ oduvek imala svoje mesto. Dunjevača je bezbojna i bistra, intenzivnog prefinjenog mirisa, punog i zaokruženog ukusa.
Konzumira se rashlađena na temperaturu od 15⁰C.

Dostojne Rakije
Voćna rakija od jabuke
Jabukovača je voćna rakija dobijena destilacijom prevrelih plodova jabuke. Odabirom najkvalitetnijih plodova i njihovom pažljivom preradom tokom procesa fermentacije i destilacije dobijen je destilat koji je u sebi sačuvao sve najbolje iz ovog voća. Odležavanjem destilata u hrastovim burićima u periodu od tri godine dobijena je rakija oplemenjena bojom i aromom nagorelog hrasta, u kojoj je pored voćne svežine zastupljena i nota tanina koja joj daje zavodljivu eleganciju i zaokružen ukus.
Jabukovača je voćna rakija dobijena destilacijom prevrelih plodova jabuke. Odabirom najkvalitetnijih plodova i njihovom pažljivom preradom tokom procesa fermentacije i destilacije dobijen je destilat koji je u sebi sačuvao sve najbolje iz ovog voća. Odležavanjem destilata u hrastovim burićima u periodu od tri godine dobijena je rakija oplemenjena bojom i aromom nagorelog hrasta, u
kojoj je pored voćne svežine zastupljena i nota tanina koja joj daje zavodljivu eleganciju i zaokružen ukus.
Jabukovača je DOSTOJNA da bude poslužena u svim prilikama, a služi se kao aperitiv ili dižestiv rashlađena na temperaturu od 18 do 20⁰C.

Dostojne Rakije
Voćna rakija od jabuke sa medom
Medovina
Medovača je specijalna rakija dobijena odležavanjem najkvalitetnijeg destilata jabuke u hrastovim burićima, sa dodatkom tri vrste meda proizvedenog na padinama Rudnika. Odležavanje u periodu od tri godine dovelo je do harmonije mirisa bagrema, procvetalih rudničkih livada i šuma. Voćna svežina jabuke skladno je ukomponovana sa ovim aromama i slašću meda. U kombinaciji sa prefinjenim notama hrastovine ova rakija ima ukus DOSTOJAN da zadovolji sve one koji od uživanja uz čašicu traže više.
Medovača je specijalna rakija dobijena odležavanjem najkvalitetnijeg destilata jabuke u hrastovim burićima, sa dodatkom tri vrste meda proizvedenog na padinama Rudnika. Odležavanje u periodu od tri godine dovelo je do harmonije mirisa bagrema, procvetalih rudničkih livada i šuma. Voćna svežina jabuke skladno je ukomponovana sa ovim aromama i slašću meda. U kombinaciji sa prefinjenim notama hrastovine ova rakija ima ukus DOSTOJAN da zadovolji sve one koji od uživanja uz čašicu traže više.
Zbog afiniteta dama prema ovom piću medovača je jačine 38%v/v, i služi se kao aperitiv ili dižestiv rashlađena na temperaturu od 8 do 18⁰C