Sljiva

Rakija od šljive

Šljivovica je rakija dobijena destilacijom fermentisanih plodova šljive. U proizvodnji se koriste odabrani i ručno brani plodovi starih rakijskih sorti: požegača, crvena ranka, trnovača, kao i novih sorti Instituta za voćarstvo u Čačku, čačanska lepotica i čačanska rodna. Kupažom destilata starih autohtonih, i novih sorti šljive, kroz spoj vekovne tradicije porodice Čolić i moderne tehnologije
dobijamo rakiju DOSTOJNU predaka, koja u sebi sadrži mirise padina Rudnika na kojima se šljiva oduvek gajila. Primenom savremenih tehnoloških postupaka dobija se rakija koja u sebi sadrži notu nostalgije za starim vremenima, a istovremeno zadovoljava sve standarde u pogledu zdravstvene ispravnosti i kvaliteta.

Služi se kao aperitiv ili dižestiv rashlađena na temperaturu od 12 do 20⁰C. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *